Η ΄Ανοιξη βομβαρδισμένη
απ' τα έγχρωμα κουνούπια του Demerara
.

Ο ΄Ηλιος διαβάζει ποιητικά

περιττώματα στη Σόλωνος


Η διανόηση χειροκροτεί

υποτακτικές κυβερνήσεις

και


η ποιητική νομενκλατούρα
θ' αποφανθεί :

Διογένη Γαλήνη
δεν είσαι ποιητής

21.05.2012

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πικρέ μικρέ μου αράπη






Πικρέ, Μικρέ μου Αράπη - Εξώφυλλο

Στον ΄Αρη





Η Ειρήνη τραβάει με δύναμη το χέρι της και μια ροχάλα προσγειώνεται στο δόξα πατρί του έγχρωμου φοιτητή .
<< ΄Αμα με ξανακουμπήσεις βρωμερέ μωαμεθανέ , μαύρο φίδι που 
σ' έφαγε . Δεν θέλω πολύ να φωνάζω ότι είσαι πασοκτζής και να σε λιντσάρουνε εσένα και το αραπάκι σου όλοι οι χορευταράδες του κόμματός σου . Μάστα και φύγε , πριν χάσω την υπομονή μου >> .
Ο Μουαμάρ , εγκλωβισμένος μέσα στο φιλελεύθερο στρατόπεδο , αναγκάζεται να υποχωρήσει προς τα τραπεζάκια των μουδιασμένων αριστερών , που μόλις έχουνε τελειώσει τα χάπυ μπέρθντει στο γραμματέα Λεωνίδα και καταπίνουν χάπια ηρεμιστικά για να ανταπεξέλθουν στους ανίερους εναγκαλισμούς των χορευταράδων δεξιών συνεταίρων τους . Απ' τα μεγάφωνα της προβληματικής ντισκοτέκ ξεχύνονται τα χιτς της εποχής και οι γόνοι των νέων τζακιών αλαλάζουν τινάζοντας πέρα δώθε τα Μπένετον και τα Λακόστ .
<< Εξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ , μέσα οι κλέφτες των Λακόστ >> , δίνει το σύνθημα ο ψευδός ντι τζέι και δυο ημίγυμνες καθαρίστριες , μια αριστερή και μια δεξιά , παίζουνε το νούμερο της κάθαρσης στο ρυθμό του λαμπάντα . Λαμπάδες ανάβουνε τα βαφτιστήρια του Μητσοτάκη και από στόμα σε στόμα κυκλοφορεί το τελευταίο χαριτωμένο λογοπαίγνιο του Χαρίλαου για τη μυταρόλα του Μιττεράν . Ο αράπης , ψάχνοντας για το αραπάκι του , στήνει αυτί σε διάφορα πηγαδάκια στις παρυφές της πίστας και κοντοστέκεται σε μια μεγάλη πηγάδα που συζητάει για τη σφαγή του Μελιγαλά . Τα μωρά στην πίστα μυξοκλαίνε και χαλάνε τη γιορταστική ατμόσφαιρα της εθνικής συμφιλίωσης , μέχρι που εισβάλουν στο μαγαζί ξεβύζωτες , οι σκυλούδες του κινήματος , που τις παρασύρει ο άνεμος των ισχυρών , και μπουκώνουν με γάλα-μαύρο και πέρφιουμ σπρέυ τα βουγιουκλοκομμένα γκομενάκια .





Απόσπασμα από το βιβλίο Πικρέ μου Μικρέ μου Αράπη 
( ONE MAN SOAP )
Εκδόσεις OperA
1990