Η ΄Ανοιξη βομβαρδισμένη
απ' τα έγχρωμα κουνούπια του Demerara
.

Ο ΄Ηλιος διαβάζει ποιητικά

περιττώματα στη Σόλωνος


Η διανόηση χειροκροτεί

υποτακτικές κυβερνήσεις

και


η ποιητική νομενκλατούρα
θ' αποφανθεί :

Διογένη Γαλήνη
δεν είσαι ποιητής

21.05.2012

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ


Τον τελευταίο καιρό το φοβερό ερώτημα του Μακρυγιάννη << πολεμήσαμε για τη Λευτεριά, μα πού ' ναι η Λευτεριά ; >> έρχεται στο νου των Ελλήνων που το βλέπουν καθαρά πως αφού πολέμησαν για την πατρίδα σε πολλά μέτωπα , τώρα τη βλέπουν αλυσοδεμένη από τους << φίλους >> κι από τους προχθεσινούς καταχτητές της ... Η Ελλάδα - το αισθανόμαστε καθημερινά - περνάει την πιο φοβερή κρίση των δυο τελευταίων αιώνων  . Μας οδήγησαν σ' αυτή ανίκανοι και τυχάρπαστοι κυβερνήτες που βλέπανε την Εξουσία σαν προσωπικό έσοδο . Και βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε διαταγές από το Εξωτερικό που μετατρέπονται σε νομοθετήματα καταστροφικά για τη χώρα και το λαό της .
Μας βάζουν μπροστά στο φοβερό δίλημμα , του μπρος βαθύ και πίσω ρέμα . Τα κόμματα , καθένα με τις εφήμερες προσδοκίες του , δε μπόρεσαν να βρούνε τη χρυσή τομή της πανεθνικής αντίστασης γι' αυτό και πάμε απ' το κακό στο χειρότερο .
Οι διανοούμενοι ( στην ευρεία τους έννοια ) που από τη φύση τους την ίδια είναι εκφραστές των λαικών αιτημάτων και οραματισμών , μένουν δειλοί , μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα μπροστά στο φοβερό δράμα του τόπου μας . Ούτε μια διαμαρτυρία , ούτε μια διακήρυξη στους , όπου γης , πνευματικούς συναγωνιστές τους , που να καταγγέλουν τους νέους αδίσταχτους καταχτητές μας , με αντιπροσώπους εδώ κάποιους αγενέστατους υπαλληλίσκους -γκαουλάιτερ μπροστά στους οποίους οι οιπουργοί μας στέκονται σούζα .
Και χωρίς φόβο και πάθος να τους λένε τη σκληρή και μεγάλη αλήθεια . Η Ελλάδα μας , η γεννήτρα όλων των Πολιτισμών του κόσμου έχασε την πανάρχαιη ελεύθερη υπόστασή της και έγινε μπαίγνιο των αδίστακτων κερδοσκόπων . Η σιωπή των διανοούμενων μονάχα με τη σιωπή των αμνών μπορεί να προσιοριστεί . Τους διαβάζουμε στις εφημερίδες κορδακιζομένους πως ξέρουν να γράφουν , αλλά φοβούμαστε πως δεν ξέρουν να σκέπτονται , πέρα από την ευρω-κατοχύρωση των πνευματικών τους δικαιωμάτων και των ωφελημάτων τους .
Η πατρίδα μας από μέρα σε μέρα χάνει την Ελευθερία της , που τώρα λειτουργεί με ψευδώνυμο και είναι μπλεγμένη στο δίκανο της Ευρωπαικής ΄Ενωσης που αποδείχθηκε πως είναι ΄Ενωση Εκμετάλευσης των λαών της ...


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ
Τεύχος 202